Over Wilgenrijk

Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland tussen Rotterdam en Den Haag, dicht bij Maassluis, Maasland en het natuurgebied Midden-Delfland. Het gebied is groen, waterrijk en landelijk. Wilgenrijk staat voor de schoonheid en kracht van Holland in zijn meest pure vorm. Met een rust die zeldzaam is in de Randstad. De lanen, straten en pleintjes gaan aangenaam op in de boomrijke, groene omgeving. De huizen zijn opgetrokken in een herkenbare stijl, de Maassluise School. Kinderen banjeren in een natuurlijke omgeving en spelen bij en op het water. Wie hier woont kiest voor een kalme, ontspannen manier van leven in een geriefelijke omgeving. Thuiskomen en genieten begint niet pas bij de voordeur, maar zodra u Wilgenrijk binnenkomt. Zo wonen geeft rust, daar wordt u gelukkig van.

Kenmerken van hetwoongebied

  • Landelijk, groen en waterrijk
  • Knusse eilanden, statige lanen en meanderende lintwegen
  • Vrijstaande-, twee-onder-een-kap-, korte rijhuizen en een kleinschalig appartementengebouw
  • Hoogwaardige en stijlvolle visie op architectuur en buitenruimte
  • Grotere kavels dan elders in de regio voor een vergelijkbare prijs
  • Zeer kindvriendelijk en veilig, natuurspelen in eigen gebied
  • Rust midden in bruisende regio: alle straten 30 km/u, recreatieve parkwal ter afscherming omgevingsgeluid
  • Bijzondere voorzieningen voor hoog comfort en ontspanning
  • Duurzame en waardevaste ontwikkeling

 

MaassluisAuthentiek en gastvrij

Het Kompas ligt binnen Wilgenrijk en aan de rand van Maassluis. Een unieke stad, die door de rijke historie in de visserij en sleepvaart onlosmakelijk verbonden is met het water. De karakteristieke vlieten, dijk en sluizen, meanderende slootjes, historische havenkom en de verbinding met de Nieuwe Waterweg bepalen het stadsbeeld en geven Maassluis een maritiem karakter. Maar de Eerste Stad aan de Waterweg is ook een moderne stad. Boordevol kunst, cultuur, recreatie en sport. Een historisch stadshart met een sfeervol winkelgebied, een volledig gerenoveerd en gemoderniseerd winkelcentrum, bruisende horeca en een prachtig theater. Allemaal elementen die ervoor zorgen dat het fijn wonen en leven is in Maassluis. Voor u en uw kinderen. En dat alles in een groene, landelijke omgeving, met een rust die zeldzaam is in de Randstad. In de vierhonderd jaar dat de stad bestaat, heeft het nog altijd een aangenaam dorps karakter. Authentiek en gastvrij. En dat is fijn thuiskomen.

Ontwerpfilosofie
De Maassluise School

Wat eeuwenlang een weids en agrarisch gebied was, verandert nu in een aantrekkelijk woongebied, geïnspireerd op de kwaliteit en beleving van de huidige lintbebouwing op de Weverskade. Wilgenrijk meandert, voegt zich naar de natuur. Het is een harmonische eenheid met een duidelijke, Hollandse signatuur. Wilgenrijk wordt ingericht op basis van een doordachte ontwerpfilosofie, genaamd de Maassluise School. Deze filosofie schetst de kaders voor de huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Geen huis is hetzelfde, terwijl ze toch duidelijk familie zijn. Deze stijl, gevat in een boek, is ontstaan vanuit een zoektocht van vijfendertig (landschaps-) architecten en stedenbouwers naar de betekenis van echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen. Er is eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit in deze unieke, inspirerende architectuur. Op deze manier ontstaat er een geliefde woonbuurt waar iedereen wil wonen.